Kleuterschool

Rondleidingen met gids:

 'k Zag 2 beren...
Thema's als hygiëne, voelen en gevoelens, het verschil tussen man en vrouw, hoe groeit de baby in mama’s buik ... komen aan bod.
 
Over dino's
Bij dino's wordt het accent gelegd op de schubben, de tanden en het soort voedsel, de poten, de grootte, het geluid dat ze maakten,...
 
Voorhistorische dieren
De kleuters gaan samen met de gids op ontdekkingstocht naar dino's, de mammoet, de holenbeer,... Dit gebeurt aan de hand van opdrachtjes.
 
De eerste mensen
Aan de hand van zoekopdrachten verwoorden de kleuters verschillen tussen de eerste mensen en de mensen van nu. Hoe is de huidbedekking (vacht of niet), het wonen (in grotten, tenten, huizen), de kledij, werktuigen,...
 
Insecten
Er zijn veel soorten insecten die sterk verschillen van uitzicht. We tellen het aantal poten en vleugels en bespreken de mooie kleuren van vlindervleugels.  Hoe zit het met de voortplanting: eitjes, rupsen,...?
 
Schatten uit de zee
Er is een geheimzinnig kistje aangespoeld op het strand. Welke dieren zitten er in? De kleuters gaan ze zoeken in de zaal met schelpen en zeedieren.

Het menselijk lichaam
Aan de hand van zoekopdrachtjes verkennen de kleuters het menselijk lichaam. Het skelet, het hart en de longen komen zeker aan bod.
 
Vogels
De gids vertrekt van de vogels die die de kleuters kennen: we bekijken de eend, de fazant en de merel van dichtbij. Ook andere vogels van bij ons komen aan bod. De gids bespreekt de snavel, de kleuren van de veren, mannetje-vrouwtje, nest, eitjes en jongen.

Rondleidingen zonder gids: 

Kei-Cool – Gesteenten en mineralen in de kijker
Max. 4 kinderen per begeleider – de school voorziet zelf begeleiding
Samen met Haliet én met hun eigen verzamelkoffer in de hand gaan de kinderen op stenenjacht doorheen de tentoonstelling. Aan de hand van 10 opdrachten ontdekken ze dat er stenen bestaan in verschillende vormen, maten, gewichten en kleuren. Ook de toepassingen van stenen komen aan bod (in gebouwen, juwelen, …). Bij elke geslaagde opdracht kunnen de kinderen een sticker met een steen erop in hun koffertje kleven. Na afloop kunnen ze hun gevulde koffertje meenemen naar huis en dit inkleuren en uitknippen.

RESERVEREN kan via kinahuis@stad.gent of telefonisch: 09/244 73 73

© Stad Gent 2018
De wereld van Kina: het Huis,
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
tel. 09 244 73 73, kinahuis@stad.gent